FAQ

FAQ- (Frequently Asked Questions)

Ofte stillede spørgsmål.

  1. Laver I også porte på specialmål?
  2. Hvad koster en ledhejseport?
  3. Hvorfor går min port op igen når den rammer jorden?
  4. Hvad gør jeg hvis min sender ikke virker mere?
  5. Hvilken sender passer til min motor?
  6. Hvordan programmerer man sin håndsender?
  7. Hvordan programmerer man sit kodetastatur?
  8. Min port er blevet beskidt- hvad gør jeg.
  9. Kan man få lavet service på sin port?
  10. Hvilken port skal jeg vælge?
  11. Er det muligt selv at monterer en ledhejseport?
  12. Hvordan måler man en garage op?
  13. Hvad gør jeg hvis strømmen går?

 

 

 

1. Laver I også port på specialmål?

Ja, vi kan lave porte i alle størrelser. Vi har forskellige beslag, alt efter total højden inde i rummet. Vi prøver som regel at ramme nogle standardhøjder, da alle sektionerne så er lige høje. Det er ofte en økonomisk bedre løsning og giver porten et mere harmonisk udseende. Når det er sagt, kan vi sagtens lave porte på mål hvor højden er tilpasset.

2. Hvad koster en Ledhejseport?

Det kommer meget an på højde og bredde, overflade og farve, profilering og automatik.
Det er ligesom at spørge ”hvad koster en bil”
Vi har Hørmann automatisk ledhejseporte på tilbud på standardmål fra 6.995 kr incl moms til Luksus Thermo  67 mm isolerede porte med ”silkgrain”-overflade og premium beslag på specialmål til 35.000 kr
Vi høre hvad vores kunder ønsker sig og drømmer om, kommer dem imøde en fair pris.

3. Hvorfor går min port op igen, når den rammer jorden?

Hvis du har problemer med at din ledhejseport køre 20 cm op igen, når den rammer jorden – skal du som regel bare lave en ny indkøring af porten. Se video. Denne fejl kan skylles mange ting, og ofte er det porte der har siddet i 2-3 år, der går i fejl.
Når en Port bliver monteret lære motoren selv sin egen vægt, og derved virker den elektroniske kræftbegrænsning. Hvis så fjedrene har givet sig lidt, er porten pludselig tungere, og motoren tror at der er noget i klemme og går i fejl.
Når man laver en ny indkøring af porten lære porten dermed sin ”nye vægt” og vil forsætter med at virke. Det kan også skylles at der er skidt og blade under porten. Det er vigtigt at man husker at smøre sin port mindst én gang om året. Dermed undgår man mange fejl.

 

4. Hvad gør jeg hvis min sender ikke virker mere?

Først skal man prøve at skifte batterier på senderen. Der efter kan man prøve at programere senderen til motoren igen(det kan ske at den har glemt signalet). Hvis det forsat ikke virker kan det være at din sender er defekt. Det er muligt at sende den til reklamation hos os, så sender vi den videre til Hørmann Danmark, der vil vurdere sagen. Det er også muligt at købe en ny håndsender her på vores hjemmeside. Ring til os hvis du er i tvivl om hvilken sender du skal købe.

5. hvilken sender passer til min motor?

Hørmann har nogle forskellige motorer, men har man en Promatic eller Supramatic af nyere dato er det, det samme signal der passer til begge to. Hørmann har udviklet sit eget krypteret signal der hedder Bisecur eller BS. Alle nyere modeller kan modtage dette signal, og senderne hedder noget med BS (f.eks. HSE 4 BS).
Har man en ældre Promatic eller Supramatic skal man se hvilken farve knapperne har på håndsenderen. Er de blå betyder det at de sender med det gamle signal på 868 mhz. De nye BS-sendere kan godt indstilles til at sende til det gamle signal, så man kan roligt købe en ny BS sender. Det er også muligt at købe en ny sender med blå knapper.
Hvis senderen har grå knapper betyder det at signalet er endnu ældre og du skal derfor købe en sender med grå knapper der ikke hedder BS.

 

6.Hvordan programmerer man sin håndsender

Hørmanns sendere kan programmeres på 2 måder. Man kan skyde signalet fra den ene sender til den anden eller man kan indlære signalet direkte i motoren.
For at skyde den ene sender og til den anden.
Tager man først den nye sender og den eksisterende i hver sin hånd. Derefter trykker man knappen med det eksisterende signal ned og holder den nede, derefter trykker man og holder knappen nede på den nye sender til den nye sender blinker hurtigt.  Dermed kvitterer sender at den har lært det nye signal. Se video.

Én anden mulighed, er at lære senderen direkte i Promatic motoren. Man trykker på den lille grå ”P” knap i under motoren, og holder derefter knappen på den nye sender nede, til den røde lampe i motoren blinker hurtigt. Se video.

7.Hvordan programmere man sit kodetastatur?

Se Video

 

8. Min port er blevet beskidt- hvad gør jeg?

Man tager en spand med varm vand og auto sæbe, en stor børste og skrubber porten. Derefter tager man haveslagen og spuler porten ned. Husk at give din port silikone spray mindst én gang årligt på gummilisterne og i hængslerne. Dermed holder din port i mange år fremover.

9. Kan man få lavet service på sin port?

Ofte kan mange problemer løses overtelefonen, men hvis porten overhoved ikke virker kommer vi gerne og laver et service tjek. Én af vores montører tester porten og retter eventuelle fejl, han justerer og smøre fjedre og hængsler. Der fortages en ny indkøring af motoren, og der bliver udskiftet beskadige dele, hvis det er muligt. Du kan bestille et service besøg ved at ringe på tlf. 93202728.

10. Hvilken port skal jeg vælge?

Klik her for at læse vores artikel om fordelene ved de forskellige porte.

 

11. Er det muligt selv at monterer en ledhejseport?

Ja, alle Hørmanns porte kommer med dansk vejledning og der findes en del hjælpe videoer på nettet. Dog kræver det at man sætter sig godt ind i sagen, for selv en lille fejl kan gøre at porten ikke køre optimalt. Specielt ledhejseporte fra Hørmann er nemme at monterer, da porten er i løsdele. En mand kan sagtens montere en port op til 3000 mm i bredden uden det bliver for tungt. Vippeporte kommer i ét stykke og kan være lidt svære at håndtere alene.  De er på den anden side endnu simplere at monterer.

12. Hvordan måler man en garage op?

Det der er særlig vigtigt, når man måler en garage op, er Totalhøjen inde i rummet. Den afgør hvor høj porten kan blive. Man måler totalhøjen fra det laveste punkt i loftet til det færdige gulv. Det er vigtig at der også er den påkrævet højde inde i rummet hvor motoren sidder.

F.eks. En ledhejseport op til 2500 x 2000 mm kræver min 115 mm overhøjde.

Hvis lysningen er 2000 mm i højde og der er 2115 i total højde fra gulv til loft er det vigtig at sikre sig at der 3200 mm inde i rummet, hvor motoren sidder også er 2115. Man skal også holde øje med gulvets hældning, da det godt kan snyde én. Brug derfor en gulv-laser til at sikre at totalhøjden er rigtig. Dernæst kommer bredden, der måles i lysningen.
Fra mursten til mursten er der 2500 mm, der kommer beslaget bag på lysningen og kræver min 100 mm i hver side. Det er også muligt at monterer en porten fremme i lysningen, hvor man monterer beslaget ind i siden. Derved måler man fra mursten til mursten og trækker 200 mm fra.

Vi hjælper gerne med opmålingen, vi har både udstyret og erfaringen.    

 

 

 

 

13.Hvad gør jeg hvis strømmen går?

I alle garager med andre indgange end porten, er det muligt at koble porten ud indefra. Dette gøres ved at hive i den snor der sidder i motorskinnen. Derved er porten koblet fri fra motoren og kan åbnes manuelt.
Er der ikke andre indgangen indtil garagen end porten vil der være monteret en udvendig frikobler med nøgle. Den er forbundet til snoren i motoren skinnen og kan derved kobles ud, udefra og åbnes manuelt.

 

certificate